Lucrări de reparație a mai multor conducte și instalații

Pentru a avea claritatea necesității efectuării lucrărilor de reparație a conductelor, nodurilor și a Stațiilor de Reglare, Măsurare și Predare (SRMP), constant, „Organismul de inspecție pentru examinări nedistructive și diagnosticare tehnică” (OINDT) efectuează diagnosticarea instalațiilor din gestiunea „Moldovatransgaz” SRL.

Astfel, în urma rezultatelor diagnosticării totale, în luna iulie au avut loc lucrări de reparație a mai multor conducte și SRMP. Prin urmare, au fost reparate:

  • un tronson de conductă-branșament spre SRMP Sadaclia;
  • SRMP Strășeni;
  • SRMP Călărași;
  • SRMP Căușeni;
  • un tronson de conductă-branșament spre SRMP Nistru.

Pentru o diagnosticare corectă a rețelelor de transport, specialiștii OINDT participă anual la cursuri de instruire. Astfel, în perioada de 19-21 iulie specialiștii OINDT au participat la cursul auditurilor interni organizate de Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC), obținând certificate care confirmă capacitatea de aplicare a cerințelor standardelor existente.

De asemenea, odată la cinci ani specialiștii OICND și DT sunt obligați să-și demonstreze repetat competența teoretică și practică la metodele principale de control nedestructiv, atestându-se la centrele de certificare a personalului care efectuează controlul nedistructiv, unul din aceste centre fiind „Ukrainian Society for Non-distructive Testing & Technical Diagnostics” din Kiev, Ucraina.