Spartachiada 2023

În perioada 01-03 septembrie 2023 s-a desfășurat ediția a XXIX-a a Spartachiadei Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE) și ediția a XIX-a a Spartachiadei SA „Moldovagaz”.

În cadrul evenimentului de deschidere au participat: Președintețele FSCRE – Margareta Strestian, Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” – Vadim Ceban, Secretarul de Stat - Cristina Pereteatcu, Vicepreședinta CNSM - Lilia Franț, partenerii sociali din ramură, președinții organizațiilor sindicale membre ale FSCRE și reprezentanții Fundației ,,Energia”.

Competițiile sportive din cadrul Spartachiadei au fost organizate la următoarele probe: minifotbal, volei (bărbați şi femei), tenis de masă, sărituri în lungime, șah, joc de dame, darts, tragerea, ridicarea greutăților, care au fost evaluate de către Colegiul de arbitri alcătuit din 13 arbitri de talie națională și internațională. La competițiile sportive au participat 16 echipe cu 480 de membri de sindicat, iar „Moldovatransgaz” SRL a fost reprezentată de 42 de membri din cele 3 sectoare de producere: Chișinău, Drochia și Vulcănești.

Astfel, în clasamentul final al Spartachiadei, echipele „Moldovatransgaz” SRL au obținut următoarele distincții:

Disputa generală FSCRE - locul II

Cupa Preşedintelui SA ,,Moldovagaz” - locul II

Cupa FSCRE și Cupa Preşedintelui SA ,,MOLDOVAGAZ”:

Mini-fotbal - locul I

Volei bărbaţi – locul II

Joc de dame – locul III

Şah – locul III

Cupa Preşedintei FSCRE - locul III general

Totodată, în premieră în acest an, FSCRE în parteneriat cu SA ,,Moldovagaz”, partenerii sociali, organizațiile sindicale membre din ramură și cu suportul antrenorilor și sportivilor Școlii Sportive Specializate de Ciclism a fost organizat Turul de Ciclism - ediția I, Open Feminin și Masculin. În cadrul turului au participat 26 de cicliști amatori care au parcurs distanța de 28 km pe traseul auto Arena Chișinău - Vadul lui Vodă. Sponsorul Turului de ciclism - Fundația pentru sprijinirea veteranilor și a angajaților din sistemul energetic „Energia”.

Menționăm, că Președintele organizației Sindicale primare a angajaților SRL „Moldovatransgaz” - Marcel Mistrean, a primit Diploma de Merit pentru activitate prodigioasă în domeniu pe parcursul a 30 de ani, succese deosebite în activitatea sindicală și cu prilejul Zilei lucrătorului din sistemul de gaze din partea CNSM.

Mulțumim Administrației și tuturor colaboratorilor implicați ai „Moldovatransgaz” SRL pentru organizare, susținere, promovare a sportului și a stilului sănătos de viață.